663 skäl till lycka!

Böcker1

Efter att ha letat förgäves i secondhandaffärer i vad som har känts som en evighet så tog jag tillslut ödet i egna händer. Jag beställde C.A.M. Lindmans, Bilder ur Nordens flora (andra och tredje upplagan från 1926)  från ett antikvariat i Stockholm, och i veckan fick jag mina böcker! De innehåller 663 ljuvliga små planscher av växer och blommor som Lindman själv målat.

LindmansRönn1

De är så himla fina och jag blir alldeles lycklig av att bläddra i dem. Jag får också en längtan efter att hålla i en pensel när man ser de vackra akvarell målningarna..

JosefFrankFlora[1]

Min tanke är att så småningom använda en del av planscherna till att göra som Josef Frank tidigare gjort med sitt eget designade skåp ovan, d.v.s. tapetsera med dem. (Josef Frank är en av Sveriges mest kända och betydelsefulla arkitekter/formgivare ursprungligen från Österrike, som arbetade för Estrid Ericson på Svensk Tenn) En liten notis som man kan tillägga gällande Josefs skåp ovan är att dessa kan dyka upp på auktionshuset Bukowskis och det klubbade priset brukar kunna ligga på knappa 200 000 kr.. För mig gäller det nu att att hitta en bra möbel och sen får jag se om jag har hjärta att använda mig av planscherna.. Jag återkommer i ärendet och planerar att visa mitt DIY projekt här på bloggen så, på återseende!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s